ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Η ανάγκη και η επιθυμία μας να ζούμε ή να εργαζόμαστε σε έναν χώρο πιο όμορφο, πιο λειτουργικό και χρηστικό, με σκοπό την αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου ή την αύξηση της παραγωγικότητας κάνει την ανακαίνιση πραγματικά μια επένδυση ζωής. Η ανακαίνιση ενός διαμερίσματος αναμφίβολα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Επειδή η επιλογή της κατάλληλης εταιρείας ανακαινίσεων μπορεί να γίνει ένας Γολγοθάς διαβάστε, τι πρέπει να προσέξετε, ποίες οι διαφορές από προσφορά σε προσφορά και αναλυτικά όλες οι εργασίες που πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια μια ολικής ανακαίνισης κατοικίας.

Η αρχή της ανακαίνισης είναι το σύνολο των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν ώστε να βρούμε το κόστος και απαλλαγμένοι πλέον από αυτό να φτάσουμε στο αισθητικά δικαιωμένο αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

 

Για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα βήματα υλοποίησης:

 

Μετά από επιτόπιο έλεγχο της κατοικίας ή του επαγγελματικού χώρου που πρόκειται να ανακαινιστεί (έλεγχος ο οποίος στοχεύει στην εκτίμηση των εργασιών που απαιτούνται να γίνουν), η εταιρεία ανακαινίσεων σας αποστέλλει μια αναλυτική προσφορά η οποία συνοδεύεται από λεπτομερή και αναλυτική περιγραφή των εργασιών σε κάθε χώρο ξεχωριστά. Η προσφορά αυτή είναι σημαντικό να αναφέρει τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και το ακριβές κόστος της ανακαίνισης.

 

Στην συνέχεια η Velmahos all about home δημιουργεί για εσάς το ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ 3D ΣΧΕΔΙΟ με το οποίο μπορείτε να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα για το αποτέλεσμα της ανακαίνισης.

 

Εργασίες που πιθανό να πραγματοποιηθούν είναι οι ακόλουθες:

 

 • Σε περίπτωση που θέλετε να αλλαχθεί η διαρρύθμιση του χώρου τότε θα πραγματοποιηθούν εργασίες  γκρεμίσματων και στην συνέχεια κτισίματα τοίχων, σοβατίσματα καινούριας τοιχοποιίας και μερεμέτια. Έχετε κατανού πως για  την απομάκρυνση των μπάζων απαιτείται η ενοικίαση κάδων.

 • Επιπλέον εάν η κατοικία είναι πολύ παλιάς χρονολογίας είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί η αλλαγή ηλεκτρικής καλωδίωσης και παροχές εγκαταστάσεων ρεύματος, air condition, κεραίας. Αλλά και υδραυλικές εργασίες για την αλλαγή σωληνώσεων και σωλήνων καλοριφέρ.

 • Σύνηθες είναι η αντικατάσταση κουφώματα καθώς σε παλιές κατοικίες μια τέτοια αλλαγή έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των εξόδων θέρμανσης. Στην εταιρεία μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε κουφώματα, παράθυρα και μπαλκονοπορτές που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σας. Αναζητήστε τα προϊόντα με βάση την κατασκευή που προτιμάτε, ανοιγόμενα, συρόμενα, επάλληλα ή/και με βάση τον κατασκευαστή που εμπιστεύεστε. Ως προς το υλικό κατασκευής των κουφωμάτων μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αλουμίνια και PVC.

 • Γίνεται αποξήλωση παλιού πατώματος όπου χρειαστεί και τοποθέτηση πλακάκια ή πατώματος LAMINATE ή βινυλικά δάπεδα pvc. Εάν ενδιαφέρεστε για κάτι πιο οικονομικό μπορεί αντί για τοποθέτηση νέου πατώματος να γίνει τρίψιμο και γυάλισμα υπάρχοντος πατώματος.

 • Επιπρόσθετα μπορούν να βαφούν ή και να αλλαχθούν εσωτερικές πόρτες, να τοποθετηθεί πόρτα ασφαλείας, ηλεκτροκίνητα ρολά, συναγερμού κλπ.

 • Το τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα δίνουν φυσικά οι ελαιοχρωματισμοί, όπου μπορείτε να βάψετε την οικία σας με διάφορα χρώματα ανάλογα το στυλ διακόσμησης που θέλετε να αποκτήσει ο χώρο σας και να δώσετε ιδιαίτερο χαρακτήρα με μοναδικές τεχνοτροπίες στους τοίχους.

 • Φυσικά υπάρχει και η επιλογή της ταπετσαρίας, εκεί μπορείτε να επιλέξετε μέσα σε μια γκάμα εκατοντάδων σχεδίων και να δημιουργήσετε τον χώρο που ονειρεύεστε.

 

Η επιλογή της κατάλληλης εταιρείας ανακαινίσεων είναι αναμφίβολα το πιο σημαντικό βήμα καθώς η ευθύνη για τις εργασίες ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην εταιρεία, ώστε να μην χρειαστεί να έρθετε σε επαφή με τους τεχνίτες ξεχωριστά.

 

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ

 

Η VELMAHOS All About Home βάζει από την αρχή στο σπίτι τη μεγάλη αγάπη για την κατασκευή, το μεράκι για τη δουλειά και την εξειδίκευση από την αρχή ως το τέλος. Είμαστε πάντα πιστοί στο οικονομικό σας πλάνο και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ για κάθε λεπτομέρεια, ως την ολοκλήρωση της ανακαίνισης της κατοικίας σας.

Με την άριστα εκπαιδευμένη ομάδα μηχανικών, αρχιτεκτόνων, διακοσμητών και τεχνιτών προτείνουμε  λύσεις και εμπνευσμένες ιδέες,αποτυπωμένες σε μια τρισδιάστατη φωτορεαλιστική εικόνατου νέου σας ανακαινισμένου διαμερίσματος.

 

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΒΗΜΑ 1: ΚΟΥΖΙΝΑ

 

Η κουζίνα σας είναι πλέον παλιά, φθαρμένη και βαρετή;  Αλλάζοντας την κουζίνα σας όσο πιο οικονομικά γίνεται, ανανεώνουμε την εμφάνιση της κατοικίας μας, τη διάθεση σας και την ψυχολογία σας. Αντί να δαπανήσετε τεράστια ποσά για την αγορά νέων εντοιχιζόμενων επίπλων,  αλλά ταυτόχρονα να έχετε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εντελώς νέα εμφάνιση στην κουζίνα σας με έξυπνες και οικονομικές τροποποιήσεις.

Για να μειώσουμε αισθητά το χρηματικό κόστος αλλά ταυτόχρονα να έχουμε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, μπορούμε να κάνουμε μικρές (σε κόστος) παρεμβάσεις. Αυτό βέβαια εξαρτάται κυρίως απο τη χρονολογική κατασκευή του σπιτιού μας.

Βασικές εργασίες για την ανακαίνιση της κουζίνας

 • Αντικατάσταση ντουλαπιών κουζίνας ή εάν δεν υπάρχουν φθορές και θέλετε κάτι πιο οικονομικό μπορεί να γίνει ελαιοχρωματισμός επίπλων και αλλαγή πόμολων.

 • Αντικατάσταση πάγκου, νεροχύτη, απορροφητήρα και μπαταρία κουζίνας .

 • Για να διακοσμήσετε την κατοικία σας μπορείτε να ζητήσετε αλλαγή των πλακιδίων της κουζίνας.

 • Φυσικά η εταιρεία ανακαινίσεων Velmahos All About Home αναλαμβάνει και την διακόσμηση της κουζίνα σας, με μοντέρνα έπιπλα, σύμφωνα με το στυλ διακόσμησης που εσείς θέλετε.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΑνακαίνιση κουζίναςΑνακαίνιση κουζίνας

Πακέτα ανακαίνισης κουζίνας

Στην σελίδα μας μπορείτε να βρείτε πλήθος πακέτων ανακαίνισης κουζίνας με αναλυτικές πληροφορίες για τις εργασίες και το κόστος. 

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΒΗΜΑ 2:ΜΠΑΝΙΟ

 

Για την ανακαίνιση του μπάνιου είναι σημαντικό να δοθεί η δέουσα προσοχή στις εργασίες και στις ποιότητες των υλικών από την εταιρεία που έχετε επιλέξει, ώστε να ανακαινιστεί σωστά ο χώρος του μπάνιου, είναι βέβαιο πως σύντομα θα αναγκαστείτε να ξηλώσετε και να διπλοπληρώσετε τις ίδιες εργασίες. Στην Velmahos All about home διαθέτουμε πλήρως εξοπλισμένα συνεργεία με ειδικευμένο προσωπικό για την ανακαίνιση του μπάνιου.

2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΛΑΘΗ που πρέπει να γνωρίζετε ώστε να τα αποφύγετε διπλή ταλαιπωρία και έξοδα::

 1. Ποτέ δεν κάνουμε εγκατάσταση των καινούριων ειδών υγιεινής επάνω στις παλιές σωληνώσεις, καθώς η πιθανότητες να σαπίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι πολλές.

 2. Επιπλέον προσοχή, δεν κολλάμε τα καινούρια πλακάκια επάνω στα παλιά.

Βασικές εργασίες για την ανακαίνιση του μπάνιου

 • Αντικατάσταση παλαιών υδραυλικών παροχών.

 • Αποξήλωση ειδών υγιεινής και πλακιδίων.

 • Κατασκευή καινούριων υδραυλικών και αποχετευτικών εγκαταστάσεων με ποιοτικά υλικά για μέγιστη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου.

 • Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις για παροχή φωτισμού, πλυντηρίου και πριζών.

 • Τοποθέτηση πλακιδίων και ειδών υγιεινής.

 • Σοβάτισμα τοιχοποιΐας

 • Ελαιοχρωματισμοί όπου χρειαστούν.

 

Μοντέρνο μπανιο ανακαίνιση κατοικίαςΑνακαίνιση μπάνιοΑνακαίνιση κατοικίας μπάνιο

 

Πακέτα ανακαίνισης μπάνιου

Στην σελίδα Velmahos.gr θα βρείτε πλήθος πακέτων ανακαίνισης μπάνιου με αναλυτικές πληροφορίες για τις εργασίες και το κόστος.

Για τα πλακάκια και είδη υγιεινής, η Velmahos All About Home σε συνεργασία με τον όμιλο επιχειρήσεων «ΛΑΚΙΩΤΗΣ» για κάθε ανακαίνιση,παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους πελάτες της, να έχουν επιπλέον έκπτωση στην αγορά παντός είδους πλακιδίων (μπάνιου, τοίχου και δαπέδου).

 

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΒΗΜΑ 3: ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

 

Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος που περνάτε το 1/3 της ημέρας και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να νιώθετε ότι ξεκουράζεστε και όχι ότι έχετε βαρεθεί το ίδιο περιβάλλον. Τα κατάλληλα υλικά , χρώματα και η διακόσμηση σε κλασσικά είτε μοντέρνα σχέδια, θα σας κάνουν να μην μπορείτε να αποχωριστείτε «το κρεβάτι» σας.

Βασικές εργασίες για την ανακαίνιση του υπνοδωματίου

 

 • Αντικατάσταση στα πλακάκια πατώματος.

 • Ελαιοχρωματισμοί και τεχνοτροπίες. Ο πλέον εύκολος , γρήγορος και οικονομικός τρόπος για να προσφέρουμε νέα πνοή και «προσωπικότητα» στο χώρο μας.

 • Τοποθέτηση ταπετσαρίας.  Είναι μια οικονομική λύση και αλλάζει τελείως όλη τη διακόσμηση και το «χαρακτήρα» του υπνοδωματίου. Το κόστος της δεν είναι πολύ ακριβότερο από το κόστος του βαψίματος, εξαρτάται όμως από την κατάσταση που βρίσκεται ο τοίχος που θα «ντύσουμε». Μεγάλο πλεονέκτημα της ταπετσαρίας είναι η αίσθηση που δίνουν οι τοίχοι ότι είναι πάντα καθαροί. Επίσης μετατρέπει σε πλεονέκτημα όλα τα μειονεκτήματα του σπιτιού (κολόνες, δοκάρια, ακμές), τα οποία συνήθως από την κατασκευή τους δεν είναι ίσια, ενώ μετά την επένδυσή τους με την ταπετσαρία αυτό δεν είναι πλέον ορατό, διότι το μάτι εστιάζει στην υφή, το χρώμα και το σχέδιο.

 • Αλλαγή της ντουλάπας ή εάν δεν υπάρχουν φθορές και θέλετε κάτι πιο οικονομικό μπορεί να γίνει ελαιοχρωματισμός της και αλλαγή πόμολων. Υπάρχει και μια “ενδιάμεση λύση”, να επιλέξουμε να αλλάζουμε μόνο  τα ανοιγόμενα φύλλα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα εκτός από τους χρωματικούς συνδυασμούς του ξύλου, μπορούν άψογα να συνδυαστούν με γυαλί ή καθρέφτη.

Ανακαινίση υπονδωματιο κατοικιαςΚατοικία μοντέρναΜοντέρνα ανακαίνιση κατοικίας

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΒΗΜΑ 4: ΣΑΛΟΝΙ

 

Σαλόνι ή καθιστικό - δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία πως θα το ονομάσουμε - είναι η καρδιά κάθε σπιτιού. Το σημαντικό στη διαμόρφωση του σαλονιού είναι να υπογραμμίζει την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη και να αποπνέει μία φιλόξενη ατμόσφαιρα όλο αγάπη. Κατά την ανακαίνιση μιας κατοικίας την μεγαλύτερη αισθητικά διαφορά μπορεί να κάνει το σαλόνι γιαυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε ο χώρος να διακοσμηθεί αλλά παράλληλα να διατηρήσει την λειτουργικότητα του.

Βασικές εργασίες για την ανακαίνιση του σαλονιού

 

 • Αντικατάσταση στα πλακάκια πατώματος ή και τοίχου.

 • Αλλαγή στην διαρρύθμισή του χώρου γκεμίσματα, γυψοσανίδες.

 • Δημιουργία κρυφών φωτισμών.

 • Ελαιοχρωματισμοί και τεχνοτροπίες.

 • Τοποθέτηση ταπετσαρίας.

 

Ζητήστε μας να σας αναλυτική και λεπτομερή προσφορά, σχεδιάζοντας μαζί μας όλα όσα ονειρεύεστε, ώστε να σας προτείνουμε τις πιο ποιοτικές και οικονομικές λύσεις ανακαίνισης χώρου,  με βάση τις ανάγκες του χώρου και της οικογένειάς σας.

Γιατί το δικό σας σπίτι από τη στιγμή που αναλάβουμε την ανακαίνισή του, γίνεται...σπίτι μας!