ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ

ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ

Πως θα διαμορφώσεις το δικό σου “Έξυπνο Σπίτι”


Σίγουρα τα τελευταία χρόνια ακούτε συχνά τον όρο “έξυπνο σπίτι”, με μια σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά και αυτοματισμούς που κάνουν τη διαμονή σας και τη ζωή σας μέσα στην οικία σας καλύτερη και ασφαλέστερη.

 

Τι ακριβώς όμως είναι το “έξυπνο σπίτι”;

 

Ως “έξυπνο σπίτι” μπορεί να χαρακτηριστεί ένα σπίτι που διαθέτει όλες τις σύγχρονες λειτουργίες και τους αυτοματισμούς που προσφέρει η νέα τεχνολογία. Ένα έξυπνο σπίτι έχετε τον πλήρη έλεγχο, μέσω ενός κεντρικού συστήματος που σας επιτρέπει την τηλε-εποπτεία και τον τηλεχειρισμό όλων των χώρων ακόμα και όταν απουσιάζετε από αυτό.

 

Δεν πρόκειται ωστόσο για απλούς χρονοδιακόπτες, αλλά εξελιγμένα συστήματα που λειτουργούν με υψηλή νοημοσύνη. Όλα τα συστήματα λαμβάνουν υπόψη τους πολλές παραμέτρους και προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στις εκάστοτε συνθήκες και προτιμήσεις.

 

Όλοι αυτοί οι τεχνολογικά προηγμένοι αυτοματισμοί, πέρα από την καλυτέρευση των ανέσεων και των ευκολιών στις καθημερινές σας συνήθειες και λειτουργίες ενός σπιτιού, συμβάλλουν και στην ενίσχυση της ασφάλειας. Πόσες φορές σας έχει τύχει να έχετε φύγει από το σπίτι και στη διαδρομή να αναρωτιέστε αν σβήσατε τον θερμοσίφωνα, αν σβήσατε το μάτι της κουζίνας ή αν βγάλατε το σίδερο από την πρίζα; Φανταστείτε να μπορούσατε να τα ελέγξετε όλα αυτά από μια απλή εφαρμογή στο κινητό σας. Πόσο πιο απλά θα ήταν όλα για εσάς...!

 

Η εφαρμογή των αυτοματισμών σε ένα έξυπνο σπίτι δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές τις δυνατότητες, αλλά καλύπτουν όλους τους χώρους και πληθώρα λειτουργιών. Από το να ζεστάνει νερό για μπάνιο ή να θέσει αυτόματα την καφετιέρα σε λειτουργία πριν ξυπνήσετε, μέχρι να μοιράζει ήχο και εικόνα σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Ή όταν φεύγετε εκτός σπιτιού να απενεργοποιούνται όλα τα συστήματα και οι συσκευές για λόγους ασφαλείας και οικονομίας. Επιπλέον, να ανοίγετε εξ αποστάσεως την ψύξη το καλοκαίρι και τη θέρμανση το χειμώνα. Να βρίσκεστε στο σουπερ μάρκετ και να ελέγχετε το εσωτερικό του ψυγείου τι έχει, για να αγοράσετε μόνο ότι είναι σε έλλειψη και σας χρειάζεται. Να μπορείτε να απομονώνετε συσκευές ή παροχές ρεύματος σε δωμάτια που είναι μικρά παιδιά ή ηλικιωμένοι και πολλά άλλα.

 

Οι νέες συσκευές ψύξης-θέρμανσης έχουν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία και αντίστοιχα να προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες, ώστε να διατηρούν ιδανική εσωτερική θερμοκρασία στο χώρο σας.

 

Είτε πρόκειται για την κουζίνα, το σαλόνι, τα υπνοδωμάτια, το γκαράζ, το υπόγειο, τους εξωτερικούς χώρους, την ταράτσα, το σύστημα συναγερμού, σας δίνεται η δυνατότητα να ελέγχετε ανά πάσα στιγμή πραγματικά τα πάντα.

 

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες που διαθέτει ένα έξυπνο σπίτι θα προσπαθήσουμε να σας τις παρουσιάσουμε αναλυτικά, μέσα από επι μέρους άρθρα που θα ακολουθήσουν, αποκλειστικά για κάθε ενότητα του σπιτιού ή του κτιρίου. Μείνετε συντονισμένοι...!

 

Αν σας ενδιαφέρει να ενσωματώσετε όλες τις σύγχρονες λειτουργίες ενός έξυπνου σπιτιού στο δικό σας σπίτι, επικοινωνήστε μαζί μας να μελετήσουμε τον χώρο σας και να σας προτείνουμε τις πιο συμφέρουσες και ποιοτικά ανώτερες λύσεις για εσάς!

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.
ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ