3+1 Ιδέες για να κάνετε πιο λειτουργικό το σπίτι σας | Velmahos

Posted by velmahos 28/03/2018 0 Comment(s)

Ιδέες για να κάνετε περισσότερο λειτουργικό το σπίτι σας

Στο άρθρο αυτό θα σας δείξουμε πως να κάνετε πιο λειτουργικό το σπίτι σας με απλές και προσιτές συμβουλές. Όλοι θέλουμε να έχουμε έναν εύχρηστο χώρο που να είναι προσβάσιμος και εύκολος στην καθαριότητα. Παρακάτω θα διαβάσετε πώς με απλές κινήσεις μπορείτε να αναβαθμίσετε το σπίτι σας ώστε να εξυπηρετεί τις καθημερινές σας ανάγκες.

Επενδύστε σε αποθηκευτικούς χώρους:

Ένας εύκολος τρόπος να κάνετε το σπίτι σας πιο λειτουργικό είναι να επενδύσετε σε διάφορα είδη αποθηκευτικών χώρων όπως είναι οι ντουλάπες και τα μπαούλα. Χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους αντικείμενα θα εξοικονομήσετε χώρο και παράλληλα θα προσδώσετε αισθητικό κάλλος.

Επιλέξτε το έπιπλο που σας ταιριάζει λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις των δωματίων, τα αντικείμενα που μπορείτε να αποθηκεύσετε μέσα σε αυτό καθώς και το στιλ που θέλετε να δώσετε στο σπίτι σας. Αν διαθέτετε ευρύ χώρο, τότε μια ντουλάπα μεγάλων διαστάσεων τοποθετημένη κατά μήκος του τοίχου είναι η ιδανική λύση για εσάς. Αποθηκεύετε μεγάλο όγκο αντικειμένων καταλαμβάνοντας το μικρότερο δυνατό χώρο. Τοποθετήστε τα στο έπιπλο με τρόπο που να σας εξυπηρετεί και αποφύγετε την περιττή ακαταστασία.

Αν πάλι διαθέτετε περιορισμένο χώρο, τα μεμονωμένα ντουλάπια αποθήκευσης καθώς και μια συρταριέρα μικρών διαστάσεων αποτελούν μια σωτήρια λύση. Τακτοποιήστε τα χειμωνιάτικα σας χωρίς να ‘’τρώτε’’ πολύτιμο χώρο.

Το μπαούλα είναι ένα ιδιαίτερο έπιπλο που παράλληλα προσφέρει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Μέσα σε αυτό μπορούμε να τοποθετήσουμε αντικείμενα που καταλαμβάνουν όγκο στην ντουλάπα, όπως σεντόνια και πετσέτες.

Τέτοιου είδους αποθηκευτικοί χώροι βοηθούν στο να ταξινομούμε τα αντικείμενα μας βάση των αναγκών μας και να διατηρούμε το σπίτι μας οργανωμένο και καθαρό.


 

Δοκιμάστε εναλλακτικές λύσεις:

Αν θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε την λειτουργικότητα του σπιτιού μας, αξίζει να σκεφτόμαστε εναλλακτικές λύσεις που θα κάνουν το χώρο πιο εύχρηστο και προσβάσιμο. Μια καλή λύση για να αποδεσμεύσετε χώρο και να δώσετε χρώμα στη διακόσμησή σας είναι τα εργονομικά ράφια, οι βάσεις και άλλες εντοιχιζόμενες κατασκευές.

Η εναλλακτική αυτή σας βοηθάει να κερδίσετε χώρο ενώ παράλληλα προσφέρει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε διάφορα αντικείμενα. Σκεφτείτε πόσο ψάξιμο γλιτώνετε όταν όλα είναι μπροστά στα μάτια σας.

Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει για μια minimal ή επιβλητική κατασκευή και ανανεώστε τον αέρα στο σπίτι σας με τον πιο αναπάντεχο τρόπο.


 

Γλιτώστε χώρο με πτυσσόμενα έπιπλα:

Ένας έξυπνος τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο στο σπίτι σας είναι τα πτυσσόμενα έπιπλα. Ένα μεγάλο προτέρημα είναι η λειτουργικότητά τους. Τα περισσότερα χρησιμεύουν ως δύο έπιπλα χωρίς να πιάνουν επιπλέον χώρο. Μπορείτε να έχετε έναν καναπέ ο οποίος μετατρέπεται σε κρεβάτι ή ένα τραπέζι κουζίνας που ‘’βγαίνει’’ από τον τοίχο δίχως να πιάνει χώρο στο πάτωμα.

Τα πτυσσόμενα έπιπλα σας δίνουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες του χώρου και να ικανοποιήσετε περισσότερες από μια ανάγκες.

Ταξινομήστε και αρχειοθετήστε:

Ο καλύτερος τρόπος να γίνει το σπίτι σας πιο λειτουργικό είναι να ταξινομήσετε και αρχειοθετήστε αντικείμενα που πιάνουν περιττό χώρο. Αυτή η διαδικασία είναι κάτι που γίνεται σταδιακά και καθημερινά. Μην βιαστείτε να τα κάνετε όλα μέσα σε μια μέρα. Μπορείτε να αποθηκεύετε σημαντικά έγγραφα ή χαρτια σε κουτιά, να τακτοποιήσετε τα διάφορα καλώδια ώστε να μην είναι σκορπισμένα, να μαζεύετε τα σκουπίδια και να τα πετάτε την ίδια μέρα για να μην γεμίζει το σπίτι. Επίσης είναι σημαντικό οτιδήποτε δε χρειάζεστε να το ξεφορτώστε ώστε να αδειάζει ο χώρος σας από ανούσια πράγματα.

Κάτι άλλο που μπορεί να σας βοηθήσει είναι να επιστρέφετε τα αντικείμενα στην αρχική τους θέση όταν τελειώσετε να τα χρησιμοποιείτε, όπως τα βιβλία να τοποθετούνται πίσω στη βιβλιοθήκη. Με αυτόν τον τρόπο όλα θα βρίσκονται εκεί που πρέπει και το σπίτι σας θα δείχνει πιο τακτοποιημένο καθώς θα σας είναι και πιο εύκολο να τα βρείτε όταν θα θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά. Πράγματα που σας είναι πιο απαραίτητα σε καθημερινή βάση να είναι τοποθετημένα σε μέρη που σας είναι προσιτά, ενώ άλλα δεν είναι τόσο χρήσιμα αποθηκεύστε τα σε ντουλάπες ή μπαούλα όπως αναφέραμε παραπάνω.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και βελτιώστε τη λειτουργικότητα του σπιτιού σας.

Leave a Comment