Πείτε «ΝΑΙ» στα retro-patchwork πλακάκια | Velmahos

Posted by velmahos 14/10/2017 0 Comment(s)

Πλακάκια ρετρόΠλακάκια vintage, retro

 

Τα τελευταία χρόνια, πάμε προς τα πίσω, ακολουθώντας το retro ή το vintage στυλ, και προσπαθούμε να επαναφέρουμε κάποια παλιά χαρακτηριστικά με έναν πιο σύγχρονο τρόπο. Αυτή η νοσταλγική νότα που αποπνέουν μας ρίχνει σε μια χρονομηχανή και μας ταξιδεύει σε άλλους πολιτισμούς και άλλες εποχές. Γιαυτό και η ρετρό διακόσμηση έχει επανέλθει δυναμικά στη μόδα της εσωτερικής διακόσμησης και αν συνδυαστεί με μοντέρνες ή κλασσικές λεπτομέρειες δημιουργεί ένα πολύ ωραίο εφέ. Οι σχεδιαστές το προτείνουν συνεχώς και πλέον υπάρχουν πολλές ιδέες για να αποκτήσει το σπίτι σας αυτό τη retro-vintage πνοή, χωρίς να ξοδέψετε πολλά.

 

Τάσεις στα πλακάκια 2017

 

Τι κάνει όμως το σπίτι μας να δείχνει retro; Παλιά και φθαρμένα έπιπλα, ξύλινα παρκέ πατώματα και retro, χρωματιστά πλακάκια είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα χαρακτηριστικά. Μεγάλη σημασία πρέπει να δώσουμε στα έπιπλα, τα χρώματα, τα υφάσματα και τα αξεσουάρ. Τοποθετείστε έπιπλα με έντονες γωνίες και έντονα χρώμα όπως μπλε,κίτρινο,φούξια, πράσινο,πορτοκαλί. Στους τοίχους ή στο δάπεδο, επιλέξτε πλακάκια με μοτίβα και γεωμετρικά σχέδια σε διάφορα χρώματα. Ακόμα και στο ύφασμα, τα έντονα μοτίβα σε συνδυασμό με ένα μεταλλικό τραπέζι και μεταλλικές καρέκλες, θα δώσουν την αίσθηση της δεκαετίας του ’50.

 

Τα retro πλακάκια στη διακόσμηση

 

Πλακάκια ρετρο σαλόνι

Τα ρετρό και patchwork πλακάκια μπαίνουν πλέον παντού! Εμπνέουν και δημιουργούν χώρους με φαντασία, με δημιουργικότητα και στυλ, δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Τα τσιμεντένια αυτά πλακάκια θεωρούνται οικονομικά και πολυτελή χάρη στα ρετρό ελαφρά ξεθωριασμένα χρώματα που διαθέτουν και την ελαφρώς σαγρέ υφή τους, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για πατώματα καθιστικού ή κουζίνας καθώς ως πλακάκια με υφή, δεν γλιστρούν! Τα περισσότερα από αυτά τα πλακάκια σου δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσεις το παραδοσιακό στυλ και την αισθητική περασμένων εποχών και σου δημιουργούν μια ευχάριστη διάθεση με όλα αυτά τα χρώματα και τα σχέδια που δεν σε αφήνουν να βαρεθείς ποτέ! Αυτού του είδους τα πλακάκια προτιμώνται για τα μοτίβα και την υφή τους, ειδικά σε μοντέρνες κουζίνες με ξύλινα ή inox έπιπλα, ώστε να δημιουργήσουν αντίθεση μέσω της διαφοράς των στυλ και να δώσουν έναν παλιό και ταυτόχρονα πιο σύγχρονο χαρακτήρα. Μπορείτε να τα χρησιμοποίησετε με τους πιο ευφάνταστους τρόπους. Σε μεγάλες ή μικρές επιφάνειες τοίχων στο μπάνιο σας ή στο καθιστικό σας, στον πάγκο της κουζίνας, στο δάπεδο, ακόμα και σε εσοχές στον τοίχο σας για να δημιουργήσετε το ιδανικό background για αυτοσχέδια ραφιέρα. Πολλές φορές αναλαμβάνουν και το ρόλο του χαλιού, της διαμόρφωσης διαδρόμου στο χώρο, της ταπετσαρίας, ντύνουν τραπέζια, παγκάκια, μπαρ, πάσα, κολώνες, σκαλοπάτια ακόμη και χτιστές ντουζιέρες σχηματίζοντας όμορφα ψηφιδωτά. Συνδυάζονται με πέτρα, με πατητή τσιμεντοκονία, με τσιμέντο ακόμα και με μάρμαρο.

 

Κάποια παραδείγματα retro-vintage πλακιδίων

 

1) Πλακάκια με μοτίβο σε γεωμετρικά σχήματα σε συνδυασμούς έντονων χρωμάτων

Πλακάκια πολύχρωμα

2) Μοτίβo bohemian

Boho πλακακια

3) Μοτίβo floral

floral πλακακια

4) Μοτίβο ναυτικής πλέξης σε άσπρο και μαύρο

Πλακάκια 2017 απρο μαυρο

5) Σκακιέρα άσπρο-μαύρο

Πλακάκια δαπέδου απρο μαύρο σκακίερα

6) Φθαρμένα πλακάκια σε μορφή κηρήθρας

REtro αντικε πλακάκια

 

Patchwork πλακάκια..... αλά ταπετσαρία!

Φυσικά υπάρχει και μια δεύτερη λύση για όσους από εσάς δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα σε γκρεμίσματα και πλακάκια. Η λύση αυτή είναι οι ταπετσαρίες, καθώς υπάρχουν πολλές με απομιμήσεις φυσικών υλικών, όπως ξύλο, δέρμα, πέτρα ακόμα και πλακάκι. Γνωρίστε σε μας ταπετσαρίες σε απομίμηση πλακάκια, πολύχρωμα με ανάγλυφη υφή και τοποθετείστε τις πάνω στα δικά σας πλακάκια για να ανανέωσετε και ζωντανέψετε το χώρο σας εύκολα και οικονομικά.

Leave a Comment