Πώς θα δώσεις νέο στυλ στον χώρο σου | Velmahos

Posted by velmahos 30/03/2018 0 Comment(s)

Με τις τάσεις στη διακόσμηση να εξελίσσονται συνεχώς, είναι πολύ εύκολο να νιώσεις πως το σπίτι σου έχει χάσει τη φινέτσα που κάποτε είχε. Οι χώροι πρέπει πάνω από όλα να εκφράζουν την προσωπικότητά σου, και να αποπνέουν ένα αίσθημα ασφάλειας και ζεστασιάς.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να χτίσεις το σπίτι σου από την αρχή. Εφ’ όσον βρεις το στυλ που σου ταιριάζει, λίγα έπιπλα και διακοσμητικά με ξεχωριστό design είναι αρκετά για να δώσουν στον χώρο σου την αίσθηση που θεωρείς πως του λείπει.

Ας πάρουμε λίγες ιδέες:

Αίσθηση ζεστασιάς


Με το μινιμαλισμό να είναι ένα από τα κυριότερα
trends της περασμένης δεκαετίας, πολλοί από εμάς καταλήξαμε με χώρους που τόσα χρόνια μετά φαίνονται σαν να έχουν χάσει την αίγλη που κάποτε είχαν. Η προσθήκη μιας rustic βιτρίνας, όχι μόνο αναδεικνύει το περιεχόμενό της αλλά είναι ιδανική για μεγάλους χώρους που φαίνονται «άδειοι». Η ξύλινη κατασκευή της θα μετατρέψει το καθιστικό ή την τραπεζαρία σας σε έναν vintage παράδεισο. Τοποθετώντας έναν καλόγερο από φυσικό ξύλο στην είσοδο του σπιτιού σας, προετοιμάζετε τους επισκέπτες σας αλλά και τον εαυτό σας για την ζεστασιά που προσφέρει ο χώρος σας, χωρίς όμως να τον «φορτώνετε» με περιττά στοιχεία. Η τελευταία πινελιά που θα συμπληρώσει την rustic αίσθηση του χώρου σας, είναι ένα επιτοίχιο κηροπήγιο. Τα ζεστά χρώματα του αναμένου κεριού μέσα από το γυάλινο βάζο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσετε την μέρας σας χαλαρώνοντας στο καθιστικό σας.

Διαχρονική φινέτσα

Με διάφορες τάσεις κατά καιρούς να έχουν την τιμητική τους στη διακόσμηση, είναι δύσκολο να επιλέξεις όντας απόλυτα σίγουρος. Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που δεν βγαίνουν ποτέ εκτός μόδας. Το δέρμα, και το ξύλο. Γιατί λοιπόν να μην τα συνδυάσεις; Μία δερμάτινη πολυθρόνα ταιριάζει υπέροχα με ανοιχτόχρωμα έπιπλα και ξύλινα στοιχεία στον χώρο, ενώ οι μεταλλικές τις λεπτομέρειες δίνουν αέρα βιομηχανικής εποχής διατηρώντας την φινέτσα του δωματίου. Ιδανική είναι η προσθήκη μίας χειροποίητης συρταριέρας που θα αναδείξει το industrial στοιχείο και θα αποτελέσει σήμα κατατεθέν σε όποιο χώρο και αν βρεθεί.
 

Retro λεπτομέρειες


Εκτός από το βιομηχανικό στυλ, η προσθήκη επίπλων που θυμίζουν άλλη εποχή είναι μονόδρομος, ειδικά για τους λάτρεις του λευκού. Είναι μεγάλο προτέρημα το γεγονός ότι δεν βγαίνουν ποτέ εκτός μόδας, καθώς η ιδέα πίσω από αυτά είναι το να σε παραπέμπουν σε περασμένες δεκαετίες. Για παράδειγμα, μία γκρι πολυθρόνα με ξύλινο σκελετό μπορεί να απογειώσει οποιοδήποτε χώρο δίνοντας του μία αίσθηση ευχάριστης νοσταλγίας. Ένα
retro σεκρετέρ- γραφείο αποτελεί την κομψότερη προσθήκη για τον χώρο σας. Το λευκό του χρώμα αναδεικνύει και φωτίζει τον χώρο σας, δίνοντας του το στοιχείο του ρομαντισμού που του λείπει.

Leave a Comment