Μεταμορφώστε το χώρο σας με την τεχνική του Decoupage| Velmahos

Posted by velmahos 08/12/2017 0 Comment(s)

decoupage ιδεεςΑν διαθέτεις φαντασία, κέφι, όρεξη και υπομονή ένα πολύ καλό χόμπι με εκπληκτικά αποτελέσματα είναι η τεχνική του decoupage.

 

Η λέξη decoupage προέρχεται από το Γαλλικό «decouper» που σημαίνει «κόβω». Είναι η τέχνη ή τεχνική του να διακοσμείς διάφορα αντικείμενα με μικρά κομμάτια χαρτί.

 

Προέλευση του Decoupage

 

Πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα, όπου οι χωριάτες ζωγράφιζαν πάνω σε χαρτί και διακοσμούσαν τα παράθυρα, διάφορα κουτιά και άλλα αντικείμενα. Τον 17ο αιώνα οι εισαγωγές από την Ασία άρχισαν να έχουν μεγάλη ζήτηση και στην Ευρώπη, οπότε κάποιοι καλλιτέχνες, κυρίως από την Βενετία ξεκίνησαν τις αντιγραφές. Αντί όμως να ζωγραφίζουν τα έπιπλα, έκοβαν σχέδια που έβρισκαν, τα κολλούσαν επάνω στα έπιπλα και τα φινίριζαν με βουλοκέρι, προκαλώντας μόδα για την εποχή εκείνη. Μια παρόμοια τεχνική κυρίως με λουλούδια και άλλα μοτίβα έγινε πολύ γνωστή και στην Αγγλία. Τόσο που από τον 19ο αιώνα άρχισαν να τυπώνονται χαρτιά με σχέδια ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. Οι Βικτωριανοί τα χρησιμοποιούσαν για να διακοσμήσουν τα έπιπλα, τα φωτιστικά ή τα παραβάν τους.

 

Decoupage έπιπλα


Σήμερα το ντεκουπάζ είναι πολύ διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο και έχει αποκτήσει και πολλούς φίλους στη χώρα μας. Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε είδους επιφάνεια: ξύλο, χαρτί, γυαλί, πέτρα, πηλό, κερί, μέταλλο ή πλαστικό, ακόμη και ύφασμα. Έτσι, μπορείς να μεταμορφώσεις έπιπλα, κουτιά, δίσκους σερβιρίσματος, πιατέλες, βάζα, κεριά, γλάστρες, κορνίζες, καθρέφτες, ρολόγια κτλ. 

 

 

Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για να διακοσμήσετε και εσείς τους χώρους σας με αυτήν την πολύ όμορφη και εύκολη τεχνική. 

 


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε και με το κατάστημα μας.

 

Decoupage σε ξύλο

 

decoupage επιπλαdecoupage επιπλαdecoupage επιπλα

 

Decoupage σε μέταλλο

decoupage μεταλλικα διακοσμητικαdecoupage βαζοdecoupage καρεκλες

Decoupage σε γυαλί

decoupage φωτιστικοdecoupage βαζαdecoupage μπουκαλια

 

Decoupage σε πλαστικό

decoupage καρεκλεςdecoupage πλαστικη καρέκλαdecoupage πλαστικη καρεκλα

 

Decoupage σε πήλινα-κεραμικά

decoupage κεραμικάdecoupage κεραμικαdecoupage πήλινα βάζα

 

Decoupage σε υφάσματα

decoupage yfasmatadecoupage υφασματινα διακοσμητικα

Leave a Comment