Το κατάλληλο χαλί για τα αγγελούδια σας | Velmahos

Posted by velmahos 22/11/2017 0 Comment(s)

Αν θέλετε να δώσετε μία πινελιά ανανέωσης στο χώρο σας, η καλύτερη επιλογή είναι ένα καινούριο χαλί. Η επιλογή όμως, ενός χαλιού για τα παιδιά δεν είναι τόσο εύκολη και η ερώτηση που σίγουρα τριγυρίζει στο μυαλό σας είναι, "Τι χαλί να βάλω στο παιδικό δωμάτιο;" Η αλήθεια είναι ότι τα χαλιά δεν είναι το πιο υγιεινό σημείο σε ένα σπίτι και άρα δεν είναι το ιδανικότερα για να περνάει όλη την ημέρα του ένα μικρό παιδί, καθώς συγκεντρώνει αρκετά μικρόβια.

 

ΧΑΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

 

Το χαλί που θα επιλέξετε για τα παιδιά σας, πρέπει να διαθέτει πιστοποίηση ποιότητας από διεθνή οργανισμό. Πρέπει να είναι με εύκαμπτο υπόστρωμα, χωρίς κόλλες, ευκολόχρηστο, πλενόμενο, πρακτικό στην μετακίνηση, την τοποθέτηση αλλά και την αποθήκευσή του καθώς και να μη βγάζει χνούδι, ώστε να αποφεύγονται οι αλλεργίες λόγω ακάρεων και σκόνης. Το πέλος του παιδικού χαλιού πρέπει να είναι σχετικά χαμηλό (11-12mm) και στιβαρό, ώστε το παιδί σας να μπορεί να χαίρεται το παιχνίδι του περισσότερο και να βαδίζει σωστά πάνω του. Ακόμη, αποφύγετε τις φλοκάτες που λόγω των μακρών ινών και της υφής τους μπορούν να προκαλέσουν αλλεργία στο παιδί ή να αποσπάσει κάποιο τμήμα του και να το βάλει στο στόμα του. 


Για τα παιδιά, το παιχνίδι είναι το παν. Αυτός είναι ο τρόπος που αναπτύσσονται και εξερευνούν τον κόσμο. Καθώς μαθαίνουν να περπατούν, τα παιδιά περνούν πολύ χρόνο μπουσουλώντας. Τα χαλιά όχι μόνο κάνουν αυτή τη διαδικασία λιγότερο επώδυνη, αλλά βοηθούν τα παιδιά με τα σχέδιά τους, να μαθαίνουν κιόλας. Γιαυτό λοιπόν, προτείνουμε χαλιά σταθερά και παιχνιδιάρικα, με λαμπερά και χαρούμενα χρώματα καθώς επιδρούν θετικά στην ψυχολογία των παιδιών. Προτιμήστε τα πιο πρακτικά αλλά και τα πιο διασκεδαστικά χαλιά που αποτυπώνουν ακόμα και εκπαιδευτικά σχέδια.
 

Τι χαλί λοιπόν να επιλέξετε για το παιδικό δωμάτιο;

Τι χαλιά να επιλέξετε για παιδικο δωματιο

 

Υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι ινών για να επιλέξετε: Βαμβάκι, μαλλί, νάιλον και πολυπροπυλένιο. Το βαμβάκι πρέπει να είναι από τις πρώτες σας επιλογές καθώς είναι φυσικό υλικό που επιτρέπει το πλύσιμο και σκουπίζεται εύκολα με την ηλεκτρική σκούπα για την αποφυγή αλλεργιών και μικροβίων. Το μαλλί, επίσης ως ένα φυσικό υλικό, έχει εξαιρετική ελαστικότητα και αντοχή, ενώ «εκ φύσεως» είναι ανθεκτικό στους λεκέδες και οι σφιχτές ίνες του αντιστέκονται στη βρωμιά.

 

Τα χαλιά φημίζονται για την αντοχή τους ενώ δεν λερώνονται εύκολα. Το αρνητικό τους είναι ότι υπάρχει η περίπτωση να ξεφτίσουν. Τέλος το πολυπροπυλένιο είναι αρκετά ανθεκτικό στους λεκέδες και μοιάζει τόσο στην αίσθηση όσο και στην εμφάνιση με τα μάλλινα χαλιά.

 

Παιδικό δωμάτιο γλυκό σαν... παστέλι!

 

Τα παστέλ χρώματα εκφράζουν με τον πιο αρμονικό τρόπο την αθωότητα, την ομορφιά και την αγνότητα της παιδικής ψυχής. Αν λοιπόν στο βρεφικό δωμάτιο έχετε προτιμήσει τα παστέλ ή ουδέτερα χρώματα για βάση, βάλτε χρώμα στο δωμάτιο μέσα από το χαλί ή την μοκέτα για να ενεργοποιηθούν τα χρωματικά ερεθίσματα του παιδιού σας.

 

 

Πολύχρωμα χαλιά

 

Τα πολύχρωμα χαλιά προσθέτουν πολλά χρώματα τα οποία εναλλάσσονται από πιο έντονο σε πιο απαλό και δίνουν μεγάλη σχεδιαστική ελευθερία, καθώς εισάγουν αυτά το χρώμα και το μόνο που μένει είναι να επαναληφθούν κάποια από τα χρώματα του χαλιού στο δωμάτιο. Το γκρι, το λευκό, το ροζ και το χρώμα του ξύλου, αποτελούν την ιδανική παλέτα για να εισαχθεί ένα πολύχρωμο χαλί.

 

 

Δωμάτιο για αγόρια

 

Αν έχετε βάψει τους τοίχους του παδικού δωματίου σιέλ-μπεζ και έχετε τοποθετήσει κουρτίνα με λευκά, μπλε και κόκκινα σχέδια τότε μπορείτε να καταφύγετε σε 3 λύσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο μικρά χαλιά, π.χ. δύο στρογγυλά (μπορούν και τα δύο να είναι μπλε ή το ένα κόκκινο και το άλλο μπλε),καθώς είναι αρκετά οικονομική αφού τα μικρά χαλιά δεν κοστίζουν όσο μια μοκέτα ή ένα μεγάλο χαλί και μπορούν να ανανεωθούν συχνά και εύκολα.Χαλιά για παιδικά δωμάτια

 

Μπορείτε ακόμα να πάρετε μια μονόχρωμη μπεζ μοκέτα σχετικά μεγάλη και από επάνω να στρώσετε δύο μικρά στρογγυλά κόκκινα χαλάκια για να επλουτίσετε την εικόνα του δωματίου. Αν όμως έχετε θέλετε να βάλετε ένα μεγάλο χαλί τότε προτιμήστε να είναι σε μπλε χρώμα που θα ταιριάζει με την κουρτίνα και θα δένει αρμονικά με το σιέλ του τοίχου. Να θυμάστε ότι ένα σκουρόχρωμο χαλί φαίνεται καθαρό για περισσότερο καιρό από ένα ανοιχτόχρωμο. Επιπλέον, ένα ανοιχτόχρωμο χαλί κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο μεγάλο, ενώ τα σκούρα χαλιά δίνουν την εντύπωση ότι οι τοίχοι έχουν έρθει πιο μπροστά, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν και μία «ζεστασιά» στον χώρο.

 

 

Δωμάτιο για κορίτσια

 

Το έντονο ροζ και το φούξια μπορεί να είναι δημοφιλείς αποχρώσεις των τελευταίων ετών, αλλά μπορούν να προκαλέσουν οπτικές οχλήσεις στα παιδιά αν τοποθετηθούν στον τοίχο. Στο χαλί όμως δίνει στο κοριτσάκι σας την εντύπωση ότι παίζει σε μια φραουλένια θάλασσα! Ειδικά αν το δωμάτιο περιέχει μεγάλη ποσότητα λευκού χρώματος, τότε το συγκεκριμένο χαλί αποτελεί μια τέλεια επιλογή. Επιπλέον, ένα όμορφο χαλί με αφηρημένα σχέδια σε φούξια, ροζ, κίτρινες, μωβ, και πορτοκαλί αποχρώσεις, είναι εξαιρετική λύση να ζωντανέψει το λευκό δωμάτιο της μικρής σας. Ακόμα και αν στο παιδικό δωμάτιο κυριαρχούν τα φυσικά υλικά και οι αποχρώσεις του ξύλου, μια κουρελού σε ροζ, κόκκινη και φούξια απόχρωση μπορεί να χρωματίσει το δωμάτιο και να δημιουργήσει έναν πολύ όμορφο και πρωτότυπο χώρο.

 

Αυτές οι προτάσεις λοιπόν, προστατεύουν το αγγελούδι σας, βοηθάνε στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας του, εισάγουν χρώμα στο δωμάτιο του και ταυτόχρονα το ζεσταίνουν.

Leave a Comment